babykamer-schilderij en naambordje ‘elfje”

Geboorte-schilderij en geboortebord ‘elfje”

In opdracht van een goede vriendin heb ik een groot schilderij gemaakt voor op de babykamer.
Op internet stond een afbeelding van het elfje met een opgetrokken beentje, wat ze stevig vast houdt. De aankomende ouders vonden dit schilderij erg mooi, ook wat kleuren betrof, maar vonden de opgetrokken houding minder mooi. Op de computer heb ik in een paint-bestand de houding van de elf in stappen veranderd. Omdat voor de aanstaande moeder vlinders een erg belangrijke symbolische betekenis hebben, heb ik niet alleen de houding van de beentjes veranderd, maar ook de vlinder bij het elfje op de hand laten landen.
Vervolgens ben ik het grote doek, 1,50 bij 1 meter, in stappen gaan beschilderen.
Als kraamcadeautje heb ik later nog een klein naambordje in dezelfde stijl voor de gelukkige ouders gemaakt.